A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium átfogó nemzetközi fejlesztési programot indít az Ugandai Köztársaságban.

A program célja, hogy Magyarország projektalapú támogatás révén elősegítse Uganda fenntartható fejlődését és jövőbeni stabilitását. A program megvalósítása érdekében kiírt pályázatra a felhívásban ismertetett módon, 2019. április 29., éjfélig adódott lehetőség postai úton pályázni.  

Az Ugandai Köztársaság szerepe meghatározó a migráció és Kelet-Afrika biztonsága, valamint Afrika népességmegtartó képessége szempontjából. Az országban mintegy másfél millió menekült él, amely a világon a harmadik legnagyobb számú menekült közösségnek tekinthető.

Jelen támogatás Magyarország eddigi legnagyobb értékű fejlesztési programja, amely célja, hogy érdemben hozzájáruljon a helyben maradáshoz szükséges életfeltételek kialakításához. A program további célkitűzése, hogy Magyarország jelentősebb szerepet vállalhasson a fenntartható világ kialakításában.

A program költségvetése az 1101/2019. (III.8.) Korm. határozata alapján 5 168 000 000 forint, amely két pályázati fázisban kerül kiírásra. Jelen pályázati felhívás a 2019. évi első szakaszra vonatkozik, amelyben összesen 2 360 000 000 forint értékű támogatás pályázható meg okmánybiztonsági, kibervédelmi és vízgazdálkodási projektelemek megvalósítására.

A projektelemek megvalósítása érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet (01-KKM-NEFEFO-2019), amelyre minden jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, nemzetközi fejlesztéssel összefüggő érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesület, szövetség, valamint civilszervezet pályázhat.  

A pályázatokat 2019. április 29-ig adódott lehetőség benyújtani a pályázati felhívásban ismertetett módon.

A pályázati felhívás és szabályzat, valamint a benyújtandó mellékleteket tartalmazó teljes pályázati dokumentáció itt elérhetők:

Dokumentumok

1.      Pályázati felhívás és szabályzat

2.      Pályázati adatlap

3.      Költségterv

4.      Megvalósítási ütemterv

5.      Belföldi szervezet nyilatkozata

6.      Átláthatósági nyilatkozat

7.      Nyilatkozat a kizáró okokról

8.      Projektleírási sablon

9.      De minimis nyilatkozat

 

További tájékoztatás a uyHKQTwpBusk5cMAYibmVmZXBhbHlhemF0MjAxOUBtZmEuZ292Lmh1 e-mail címen kérhető. A beérkezett kérdések 5 munkanaponként rendszeresen a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közzétett, „Gyakran Ismételt Kérdések” elnevezésű dokumentumban kerülnek írásban megválaszolásra.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)