Joó István az export növeléséért felelős helyettes államtitkár elnöklésével 2019. január 30-án került sor a NEFE Koordinációs Tárcaközi Bizottság következő ülésére.

Az ülésen – melyen mind a nyolc nemzetközi fejlesztési együttműködés terén aktív magyar minisztérium részt vett – a tárcák egyetértettek, hogy a jövőben egy összehangoltabb és eredményorientáltabb nemzetközi fejlesztéspolitika folytatása a cél. A jövőbeni magyar nemzetközi fejlesztéspolitika egyik sarokkövét a magyar innovációk, technológiák, termékek és szolgáltatások bevonása fogja jelenteni.

A tárcaközi bizottsági ülés keretében a helyettes államtitkár felvázolta a magyar Kormány 2020 utáni nemzetközi fejlesztési stratégiájára vonatkozó koncepciót és kidolgozásának ütemtervét. A résztvevők továbbá áttekintették az elmúlt időszak jelentősebb nemzetközi fejlesztéspolitikai és nemzetközi humanitárius segítségnyújtási tevékenység hazai és nemzetközi fejleményeit. Emellett Juhász Hajnalka, a Miniszterelnökség Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa bemutatta a Hungary Helps Program humanitárius segítségnyújtás koordinációjára vonatkozó átalakult szerepét és célkitűzéseit.