A Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés Koordinációs Tárcaközi Bizottság 2019. január 30-án tartotta az idei év első ülését

Publikálva: 2019. január 31.

Joó István az export növeléséért felelős helyettes államtitkár elnöklésével 2019. január 30-án került sor a NEFE Koordinációs Tárcaközi Bizottság következő ülésére.

Az ülésen – melyen mind a nyolc nemzetközi fejlesztési együttműködés terén aktív magyar minisztérium részt vett – a tárcák egyetértettek, hogy a jövőben egy összehangoltabb és eredményorientáltabb nemzetközi fejlesztéspolitika folytatása a cél. A jövőbeni magyar nemzetközi fejlesztéspolitika egyik sarokkövét a magyar innovációk, technológiák, termékek és szolgáltatások bevonása fogja jelenteni.

A tárcaközi bizottsági ülés keretében a helyettes államtitkár felvázolta a magyar Kormány 2020 utáni nemzetközi fejlesztési stratégiájára vonatkozó koncepciót és kidolgozásának ütemtervét. A résztvevők továbbá áttekintették az elmúlt időszak jelentősebb nemzetközi fejlesztéspolitikai és nemzetközi humanitárius segítségnyújtási tevékenység hazai és nemzetközi fejleményeit. Emellett Juhász Hajnalka, a Miniszterelnökség Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa bemutatta a Hungary Helps Program humanitárius segítségnyújtás koordinációjára vonatkozó átalakult szerepét és célkitűzéseit.

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció