A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium a magyar-lengyel együttműködés keretében egy Jordániában megvalósítandó egészségügyi fejlesztési projektre vonatkozó pályázati felhívást hirdet ki.

A kiírás célja – összhangban Magyarország 2020 és 2025 közötti időszakra vonatkozó Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Stratégiájával (NEFE2025) – Jordánia egészségügyi képességeinek javítása, hozzájárulva ezáltal a migrációs kihívások helyben történő kezeléséhez.

A várt projekt keretében Magyarország egészségügyi eszközöket és ehhez kapcsolódóan szolgáltatásokat kíván biztosítani egy Jordániában lévő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium által a későbbiekben megjelölésre kerülő szervezetnek a szíriai menekültek és az őket befogadó közösségek megsegítése érdekében.

A projekt megvalósítása tekintetében a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet (03-KKM-NEFEFO-2020), amelyre minden jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, nemzetközi fejlesztéssel összefüggő érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesület, szövetség, valamint civil szervezet pályázhat.

A pályázható forrás mértéke: 212 714 803 forint.

Pályázati dokumentumok:

·         Pályázati felhívás és szabályzat

·         Pályázati adatlap

·         Költségterv

·         Megvalósítási ütemterv

·         Belföldi szervezet nyilatkozata

·         Átláthatósági nyilatkozat

·         Nyilatkozat a kizáró okokról

·         Projektleírási sablon

·         De minimis nyilatkozat

·         Jordániai igénylista

A pályázati felhívás és szabályzat, valamint a benyújtandó mellékleteket tartalmazó teljes pályázati dokumentáció elérhető a jelen lap jobb oldalán, a kapcsolódó anyagoknál.

A pályázatokat 2020. november 11-ig szükséges benyújtani a pályázati felhívásban ismertetett módon.

További tájékoztatás a knuFrJYhZSadI8QMDZQgmJbmVmZXBhbHlhemF0QG1mYS5nb3YuaHU= címen kérhető. A beérkezett kérdések 5 munkanaponként rendszeresen a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közzétett, „Gyakran Ismételt Kérdések” elnevezésű dokumentumban kerülnek írásban megválaszolásra.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)