A magyar Kormány által elfogadott, Magyarország 2020 és 2025 közötti időszakra vonatkozó Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Stratégiájának (NEFE2025) minél szélesebb körben történő megismertetésének elősegítése érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium gondozásában elkészült a NEFE2025 magyar, illetve angol nyelvű összefoglaló brosúrája.

A magyar Kormány 2019. december 23-án fogadta el Magyarország 2020 és 2025 közötti időszakra vonatkozó Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Stratégiáját (NEFE2025). Az öt pillérre épülő NEFE2025  a szakpolitika szempontjából kiemelt hangsúlyt igyekszik fektetni – az európai szomszédságpolitikához, illetve a Keleti Partnerséghez kapcsolódó hazai prioritások mellett – Afrika és a Közel-Kelet gazdasági, valamint társadalmi felemelkedésére, a globális kihívások kezelésére, a szegénység és az egyenlőtlenségek csökkentésére, így egyebek között az Agenda 2030 által megfogalmazott célkitűzések elősegítésére is.

A NEFE2025 által megfogalmazott célkitűzések elősegítése és hazánk nemzetközi fejlesztési arcélének erősítése, valamint a nemzetközi fejlesztéspolitika társadalmi tudatosságnövelésének érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Főosztályának gondozásában elkészült a NEFE2025 összefoglaló brosúrájának magyar és angol nyelvű kiadása.

Az összefoglaló brosúra magyar, illetve angol nyelvű kiadása mellékelten érhető el.

Frissítés: Magyarország Quitói Nagykövetségének közreműködésével 2020 decemberében elkészült a NEFE2025 nem hivatalos összefoglalójának a spanyol nyelvű fordítása is.