A magyar szolidaritás jelképeként a Külgazdasági és Külügyminisztérium magyar gyártású klinikai defibrillátor készüléket adományozott a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság részére.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 2020. szeptember 11-i laoszi látogatása során egy, az Innomed Medical Zrt. által felajánlott, magyar gyártású klinikai defibrillátor készüléket adott át Saleumxay Kommasith laoszi külügyminiszternek, ezáltal jelképezve Magyarország szolidaritását, valamint a két ország közötti szoros baráti kapcsolatokat.

A Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság Magyarország egyik kiemelt nemzetközi fejlesztési partnere a délkelet-ázsiai régióban. Ezt jól mutatja, hogy 2019-ben hazánk vízgazdálkodási, mezőgazdasági, információ-technológiai, valamint oktatási együttműködési projekteket is hajtott végre az országban. A COVID-19 világjárvány első hulláma alatt Magyarország jelképes pénzügyi segítséget is nyújtott a Laoszi Népi Demokrtikus Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma számára, ezzel segítve a megelőző intézkedések hatékonyságát.