A szolidaritás jegyében a magyar Kormány összesen 100 darab lélegeztetőgépet biztosít Ukrajnának, illetve Kárpátaljának a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében.

A szolidaritás jegyében a magyar Kormány összesen 100 darab lélegeztetőgépet biztosít Ukrajnának, illetve Kárpátaljának a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptember 23-án 50 gépet adott át Kárpátalján 22 kárpátaljai kórház, illetve egészségügyi központ számára. Magyarország a Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium koordinációjában várhatóan 50 lélegeztetőgépet biztosít több nyugat-, illetve kelet-ukrán egészségügyi intézmény számára.

A segélyprogram keretében Magyarország egyéb egészségügyi védőeszközöket is adományoz kárpátaljai oktatási és egészségügyi intézményeknek. A KKM és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésében eddig 113 iskola számára biztosítottunk 500 ezer maszkot, több mint 680 liter fertőtlenítőszert, 250 darab érintés nélküli hőmérőt, valamint 2500 darab arcvédő pajzsot. Ezen felül a Nagyszőlősi Járási Kórháznak 12 ezer darab maszkot, ezer cipővédőt, 28 liter fertőtlenítőszert, valamint 2 ezer kesztyűt juttatunk el a COVID-19 járvány negatív hatásainak mérséklése érdekében.