Főoldal
Kiemelt hírek 

A soros portugál EU-elnökség nemzetközi fejlesztési prioritásai

Publikálva: 2021. január 8.

2021. január 1-jén vette kezdetét a soros portugál EU-elnökség, amely az uniós külkapcsolatok tekintetében is fontos prioritásként kezeli a COVID-19 járvány elleni küzdelmet. A világjárványra adott válaszok összehangolására létrehozott „Team Europe” támogatások kapcsán az elnökség kiemelt figyelmet kíván fordítani a támogatások nyomon követésére, miközben a globális kilábalás közép- és hosszútávú feltételeire is hangsúlyt helyez a „jobb újjáépítés” jegyében. Kiemelt figyelmet élveznek majd a klímapolitikával, a környezetvédelemmel, az élelmezés- és táplálkozásbiztonsággal, a nemi egyenlőséggel és a digitalizációval kapcsolatos témák. A portugál elnökség kezdete egyben az új uniós külkapcsolati eszköz (NDICI) programozási ciklusával is egybeesik, alkalmat kínálva a munkamódszerek fejlesztésére és a közös uniós fellépés hatékonyságának növelésére.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország életmentő egészségügyi védőeszközöket biztosított a Vajdaság számára a COVID-19 járvány hatásainak mérséklése érdekében

Publikálva: 2020. november 26.

A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egészségügyi védőeszközöket biztosított a Vajdaság számára.

Tovább a teljes cikkre

Egészségügyi segélyprogram Ukrajnában a COVID-19 elleni küzdelem érdekében

Publikálva: 2020. november 24.

A szolidaritás jegyében a magyar Kormány összesen 100 darab lélegeztetőgépet biztosít Ukrajnának, illetve Kárpátaljának a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében.

Tovább a teljes cikkre

A Külügyek Tanácsa nemzetközi fejlesztési formációjának 2020. novemberi informális miniszteri szintű ülése

Publikálva: 2020. november 23.

2020. november 23-án, videokonferencia keretében került sor a Külügyek Tanácsa nemzetközi fejlesztési formációjának informális miniszteri szintű ülésére, amelyen hazánkat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviselte. A tanácsülés két fő vitapontja keretében a miniszterek megvitatták a nemi egyenlőség kérdését az Európai Unió külső dimenziójában, továbbá eszmét cseréltek a fejlődő országok államadósságának fenntarthatóságáról, illetve lehetséges könnyítéséről.

Tovább a teljes cikkre

Lezárult a magyar-lengyel együttműködés keretében, Jordániában megvalósítandó egészségügyi fejlesztési projektre vonatkozó pályázati felhívás

Publikálva: 2020. november 12.

A pályázati folyamat eredményeképpen a Vital Management Kft. valósíthatja meg a jordániai egészségügyi kapacitások fejlesztését célzó projektet.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Pályázatok

Globális célok, Agenda2030

Magyarország nemzetközi fejlesztési támogatása számokban

Dokumentumtár

Navigáció