Magyarország Nemzetközi Fejlesztési Térképének és Adatbázisának közzététele

Publikálva: 2022. április 8.

A KKM Nemzetközi Fejlesztési Főosztályának gondozásában elkészült térkép és adatbázis-felület interaktív formában jeleníti meg hazánk nemzetközi fejlesztési együttműködési tevékenységét.

A felület abból a célból jött létre, hogy hazánk hivatalos fejlesztési támogatásokkal (Official Development Assistance, ODA) kapcsolatos adatai felhasználóbarát módon, látványos formában kerüljenek bemutatásra az érdeklődők számára. A felület segítségével egyrészt olyan országszintű adatok nyerhetők ki, mint a projektek szektorális megoszlása, a célzott fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals, SDG), és a felhasznált források nagysága. Az alkalmazás továbbá a nemzetközi szervezetekbe és egyéb multilaterális intézményekbe irányuló befizetéseinket is megjeleníti.

A felületnek köszönhetően sokrétű adatok válnak elérhetővé azok számára, akik érdeklődnek Magyarország globális jelenléte, illetve nemzetközi fejlesztési tevékenysége iránt. Ezen adatok megosztása nemcsak az átláthatóság növelését szolgálja, hanem segíti a döntéshozatali folyamatokat, valamint felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődésért és békéért zajló globális küzdelemre, és erőfeszítésekre.

A felület ezen a linken érhető el.

Menü

Főoldal

Multilaterális nemzetközi fejlesztési együttműködés

Pályázatok

Magyarország nemzetközi fejlesztési támogatása számokban

Dokumentumtár

Navigáció