2021. december 10-én magas szintű virtuális nemzetközi fejlesztéspolitikai rendezvényre kerül sor Magyarország OECD Fejlesztéstámogatási Bizottságához való csatlakozásának 5. évfordulója alkalmából.

Magyarország öt éve, 2016. december 6-án csatlakozott az OECD Fejlesztéstámogatási Bizottságához (Development Assistance Committee, DAC), annak 30. tagjaként. Az OECD DAC nemzetközi fejlesztéspolitikai irányelveket készít, nyomon követi a tagállamok fejlesztési tevékenységét, illetve ellenőrzi ezek minőségét és hatékonyságát.

Az évforduló alkalmából a KKM Nemzetközi Fejlesztési Főosztálya és Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete egy virtuális, magas szintű nemzetközi fejlesztéspolitikai rendezvényt („Development Cooperation and the OECD DAC: A V4 perspective”) szervez 2021. december 10-én, az OECD magas rangú tisztviselőinek és a V4 partnerek aktív részvételével.

Az esemény célja a V4-ek nemzetközi fejlesztési együttműködési szakpolitikáinak áttekintése, az egyéni és közös erőfeszítések láthatóságának növelése a globális kihívások kezelése tekintetében, valamint az OECD DAC fejlesztési területen betöltött szerepének megvitatása.

Az eseményre történő regisztráció az alábbi linken keresztül érhető el:

https://meetoecd1.zoom.us/meeting/register/tJ0vcu6urjgoG9VxKxcC9wNcCAhZZlzTnvG9