Pályázati felhívás: Közel-Keleten megvalósítandó fejlesztési projekt a migráció kiváltó okainak helyben történő kezelése érdekében

Publikálva: 2020. május 19.

A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy Közel-Keleten megvalósítandó fejlesztési projektre vonatkozó pályázati felhívást indít a migráció kiváltó okainak helyben történő kezelése érdekében.

A kiírás célja – összhangban Magyarország 2020 és 2025 közötti időszakra vonatkozó Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Stratégiájával (NEFE2025) – egy hivatalos fejlesztési támogatásra jogosult közel-keleti ország egészségügyi képességének javítása, hozzájárulva ezáltal a migrációs kihívások helyi kezeléséhez. A kiírt pályázatra a felhívásban ismertetett módon, 2020. augusztus 21., éjfélig adódik lehetőség postai úton pályázni.

A közel-keleti régió meghatározó szereppel bír a tömeges, illegális migráció szempontjából. A magyar nemzetközi fejlesztéspolitika egyik kiemelt célkitűzése, hogy a lehető leghatékonyabb válaszokat adja a válságok sújtotta régiók kihívásaira. A magyar Kormány Közel-Keletre irányuló nemzetközi fejlesztéspolitikája három alapvetésre épül: (1) a politikai, gazdasági és társadalmi stabilitást biztosítani kívánó országok erőfeszítéseihez való hozzájárulás, (2) a hiányt szenvedő közösségek alapvető szükségleteinek kielégítése, illetve (3) a helyi őshonos keresztény közösségek megsegítése.

Jelen pályázat célja, hogy Magyarország egy nemzetközi fejlesztési, egészségügyi fókusszal rendelkező projekt megvalósításához járuljon hozzá a Közel-Keleten. A program célja továbbá egy – vagy adott esetben több – közel-keleti ország egészségügyi képességének a javítása, mégpedig úgy, hogy az közvetlenül vagy közvetetten elősegítse a migráció kiváltó okainak helyben történő kezelését. A program keretében Magyarország a 3. Fenntartható Fejlődési Cél („Egészséges élet és jóllét biztosítása”) megvalósításához kíván mindemellett hozzájárulni, összhangban a NEFE2025-tel, különösen annak 4. pillérével.

A projekt megvalósítása érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet (01-KKM-NEFEFO-2020), amelyre minden jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, nemzetközi fejlesztéssel összefüggő érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesület, szövetség, valamint civil szervezet pályázhat. A projekt költségvetése 52 500 000 forint, amely egy pályázati fázisban kerül kiírásra.

A pályázatokat 2020. augusztus 21-ig szükséges benyújtani a pályázati felhívásban ismertetett módon.

A pályázati felhívás és szabályzat, valamint a benyújtandó mellékleteket tartalmazó teljes pályázati dokumentáció itt érhető el:

Dokumentumok

1. Pályázati felhívás és szabályzat

2. Pályázati adatlap

3. Költségterv

4. Megvalósítási ütemterv

5. Belföldi szervezet nyilatkozata

6. Átláthatósági nyilatkozat

7. Nyilatkozat a kizáró okokról

8. Projektleírási sablon

9. De minimis nyilatkozat

 

További tájékoztatás a EHgbNd4ZjYdbmVmZXBhbHlhemF0QG1mYS5nb3YuaHU=  címen kérhető. A beérkezett kérdések 5 munkanaponként rendszeresen a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közzétett, „Gyakran Ismételt Kérdések” elnevezésű dokumentumban kerülnek írásban megválaszolásra.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

Menü

Főoldal

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció