Magyarország életmentő egészségügyi védőeszközöket biztosított a Vajdaság számára a COVID-19 járvány hatásainak mérséklése érdekében

Publikálva: 2020. november 26.

A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egészségügyi védőeszközöket biztosított a Vajdaság számára.

A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a Szerbiával való jószomszédsági kapcsolatokra tekintettel egészségügyi védőeszközöket biztosított a Vajdaság számára, elősegítve  ezáltal a koronavírus-járvány okozta egészségügyi, valamint az abból eredő gazdasági, társadalmi kihívások hatékony kezelését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook bejegyzésében elmondta, hogy "a mi esetünkben az ország és a nemzet határai nem esnek egybe, és mi azt valljuk, hogy minden magyar felelős minden magyarért. Ezért kötelességünk segíteni a határainkon túl élő magyar nemzeti közösségeken is, különösen így van ez most, a világjárvány idején".

A KKM a döntés nyomán 100 darab lélegeztetőgépet és 100 darab betegőrző monitort biztosított a Vajdasági Klinikai Központ számára, illetve további 10 darab betegőrző monitort juttatott el a Zentai Közkórház részére. 

Menü

Főoldal

Pályázatok

Globális célok, Agenda2030

Magyarország nemzetközi fejlesztési támogatása számokban

Dokumentumtár

Navigáció