A magyar víztisztító berendezés megkezdte működését a laoszi gátszakadás sújtotta területen

Publikálva: 2018. augusztus 3.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közbenjárásával a katasztrófával érintett laoszi Attapeu tartományba szállított víztisztító berendezés július 31-én, 17:00 órakor beüzemelésre került, és megkezdte a hajlék nélkül maradt lakosság ivóvízzel való azonnali ellátását.

A 2018. július 23-i gátszakadás következtében kialakult, számos emberéletet követelő laoszi katasztrófa nyomán mintegy 7000 ember vált otthontalanná.

Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Körös Consult Kft-vel együttműködve magyar humanitárius segítségnyújtás keretében került átszállításra a katasztrófa-sújtotta területre az a nagyteljesítményű mobil víztisztító berendezés, amelyet a cég még 2018. tavaszán telepített a laoszi fővárosba a Külgazdasági és Külügyminisztérium társfinanszírozásával.

Azzal, hogy a berendezés működése megindult a katasztrófa helyszínén, az igényeknek megfelelően napi 5-6000 liter tiszta ivóvíz állítható elő. Ezzel naponta mintegy 3000 fő számára biztosítható az egészséges ivóvízhez való hozzáférés alapvető szükséglete.

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció