A KKM a Humanitárius Világnap alkalmából köszönetét fejezte ki a segítségnyújtásban résztvevő magyar szervezeteknek

Publikálva: 2018. augusztus 17.

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára a 2018. augusztus 17-én a Humanitárius Világnap alkalmából megrendezett „Életünk a terepen” című szakmai rendezvényen hangsúlyozta, hogy a magyar Kormány továbbra is elkötelezett a gyors és hatékony segítségnyújtás mellett, mind a szomszédságunkban, mind hazánktól távol. Beszédében köszönetet mondott azoknak a magyar szervezeteknek, akik évtizedek óta segítenek a bajbajutottakon.

A KKM a Humanitárius Világnap alkalmából köszönetét fejezte ki a segítségnyújtásban résztvevő magyar szervezeteknek  

 

Külgazdasági és Külügyminisztérium, 2018. augusztus 17.

 

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára a 2018. augusztus 17-én a Humanitárius Világnap alkalmából megrendezett „Életünk a terepen” című szakmai rendezvényen hangsúlyozta, hogy a magyar Kormány továbbra is elkötelezett a gyors és hatékony segítségnyújtás mellett, mind a szomszédságunkban, mind hazánktól távol. Beszédében köszönetet mondott azoknak a magyar szervezeteknek, akik évtizedek óta segítenek a bajbajutottakon.

 

A helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy napjainkban a természeti katasztrófák károsultjainak támogatása mellett egyre nagyobb kihívást jelentenek az elhúzódó fegyveres konfliktusok, a klímaváltozás, valamint az afrikai és közép-ázsiai országokra jellemző demográfiai trendek.

 

“Ezek a kihívások várhatóan csak súlyosbodni fognak az elkövetkezendő években-évtizedekben, így egyre nagyobb szükség lesz a humanitárius tevékenységet végző szakemberek és szervezetek munkájára. Ennek fényében nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium is jelentős szerepet vállal Magyarország humanitárius tevékenységében.” - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

 

A nyitóbeszédet követően elsőként Bálint Gábor, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi programok vezetője, Solymári Dániel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi fejlesztésekért és migrációért felelős vezetője, majd Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója tartottak előadást és mutatták be humanitárius tevékenységüket. Ezt követően France Mutombo Tshimuanga, az Afrikáért Alapítvány elnöke, Dr. Varga Melinda gyermekpszichiáter, valamint Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója osztották meg a résztvevőkkel a területen szerzett tapasztalataikat.

 

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés betekintést engedett a humanitárius segítségnyújtás mindennapi valóságába, míg a különböző területeken dolgozók közvetlenül vitathatták meg egymással a terepmunka kihívásait és szépségeit.


A nemzetközi közösség 2008 óta minden év augusztus 19-én, a Humanitárius Világnap keretében megemlékezik az ENSZ bagdadi irodáját 2003-ban ezen a napon ért támadás 22 áldozatáról, valamint a humanitárius segítségnyújtásban résztvevők áldozatos munkájáról. A Humanitárius Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a humanitárius segítségnyújtás fontosságára, a velejáró nehézségekre, illetve köszönetet mondjon azon résztvevő szervezeteknek és szakembereknek, amelyek aktívan és helyben hozzájárulnak az ember vagy természet által okozott katasztrófák keltette szenvedés azonnali enyhítéséhez. 

 

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció