Hírek

Magyarország ismét növelte a fejlődő országoknak nyújtott támogatásait

Publikálva: 2022. május 17.

Magyarország 2021-ben a korábbi évek tendenciáját követve ismét növelte hivatalos fejlesztési támogatásait (Official Development Assistance, ODA), ezáltal bizonyítva hazánk nemzetközi szolidaritását, illetve elköteleződését a koronavírus-járvány okozta negatív hatások, valamint további, kiemelt jelentőségű globális kihívások kezelésében.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország Nemzetközi Fejlesztési Térképének és Adatbázisának közzététele

Publikálva: 2022. április 8.

A KKM Nemzetközi Fejlesztési Főosztályának gondozásában elkészült térkép és adatbázis-felület interaktív formában jeleníti meg hazánk nemzetközi fejlesztési együttműködési tevékenységét.

Tovább a teljes cikkre

A V4-ek és az OECD DAC: egy magyar szervezésű, magas szintű rendezvény a nemzetközi fejlesztéspolitikáról

Publikálva: 2021. december 7.

2021. december 10-én magas szintű virtuális nemzetközi fejlesztéspolitikai rendezvényre kerül sor Magyarország OECD Fejlesztéstámogatási Bizottságához való csatlakozásának 5. évfordulója alkalmából.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás: nyugat-balkáni fejlesztések vonatkozásában

Publikálva: 2021. november 30.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy Nyugat-Balkánon megvalósítandó nemzetközi fejlesztési projekt támogatására vonatkozó pályázati felhívást hirdet ki.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a magyar nemzetközi fejlesztéspolitika eredményeiről szóló 2021. éves kiadvány

Publikálva: 2021. szeptember 3.

2021. szeptember 3-án jelent meg a legújabb, Magyarország nemzetközi fejlesztéspolitikai tevékenységét bemutató kiadvány, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Főosztályának a gondozásában került összeállításra. A kiadvány összefoglalja a nemzetközi fejlesztéspolitikai területet érintő legfontosabb hazai eredményeket, fejleményeket, adatokat és statisztikákat, valamint képet fest a magyar Kormány ezirányú tevékenységeiről, célkitűzéseiről.

Tovább a teljes cikkre

A szlovén soros EU-elnökség nemzetközi fejlesztési prioritásai

Publikálva: 2021. július 9.

2021. július 1-jén Szlovénia vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségi feladatait. A nemzetközi fejlesztési együttműködés terén a soros szlovén EU-elnökség elsődleges célja – a koronavírus világjárvány fényében – az ellenállóképesség előmozdítása, amelyet két pilléren, a zöld helyreállításon és az emberi fejlődésen keresztül kíván megvalósítani. A víz e két pillért átívelő általános tematikus prioritásként jelenik meg olyan területek mellett, mint a globális egészség, az élelmezés- és táplálkozásbiztonság, a nemek közötti egyenlőség, a klímaváltozás és a biodiverzitás, az európai zöld megállapodás és a fenntartható fejlődés, valamint a digitalizáció. A humanitárius segítségnyújtás terén a COVID-19 hatásainak enyhítése mellett az elnökség kiemelt területként kezeli a legsérülékenyebb személyek figyelembevételének a kérdését, a humanitárius-fejlesztési-béke nexust (hármas nexust), a nemzetközi humanitárius jog és humanitárius alapelvek tiszteletben tartását, a megelőző humanitárius fellépést és a digitalizációt. Mindezek mellett hangsúlyt kíván helyezni az EU és a 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni (ACP) ország között kötendő Poszt-Cotonoui Megállapodás lezárására is, bár annak aláírására várhatóan nem az elnökségük ideje alatt kerül sor.

Tovább a teljes cikkre

Joó István helyettes államtitkár részvétele az OECD DAC magas szintű „Tidewater” találkozóján

Publikálva: 2021. június 17.

Az OECD Fejlesztéstámogatási Bizottsága (DAC) és Írország szervezésében 2021. június 16-17-én került megrendezésre a DAC-tagok fejlesztési minisztereinek magas szintű informális „Tidewater” találkozója, amelyre a járványügyi korlátozások miatt idén videókonferencia formájában került sor. A 2020-ról elhalasztott kétnapos tanácskozáson a DAC harminc tagjának fejlesztési miniszterei, illetve vezető tisztviselői vettek részt. Hazánkat Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár képviselte az eseményen.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi fejlesztési együttműködési szándéknyilatkozatot kötött Magyarország és Izrael

Publikálva: 2021. június 1.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. június 1-én hivatalos látogatáson vett részt Izrael Államban, amely során egy – a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Miniszterelnökség, valamint az izraeli Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynöksége (MASHAV) közötti – nemzetközi fejlesztési együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot (MOU) írt alá Gabi Ashkenazi izraeli külügyminiszterrel.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás egy kenyai regionális egészségügyi fejlesztési tanulmány vonatkozásában

Publikálva: 2021. május 14.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy kenyai regionális egészségügyi fejlesztési tanulmány kidolgozására vonatkozó pályázati felhívást hirdet ki.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás egy Ugandában megvalósuló kiberbiztonsági fejlesztési projekt vonatkozásában (módosított határidővel)

Publikálva: 2021. május 10.

A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy Ugandában megvalósítandó kiberbiztonsági fejlesztési projektre vonatkozó pályázati felhívást hirdet ki.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Multilaterális nemzetközi fejlesztési együttműködés

Pályázatok

Magyarország nemzetközi fejlesztési támogatása számokban

Dokumentumtár

Navigáció