Nyitólap

Srí Lanka-i humanitárius segítségnyújtás

Publikálva: 2017. október 18.

2017. május 26-án erős esőzések miatt áradások és földcsuszamlások alakultak ki Srí Lanka nyugati és déli tartományaiban, különösen Ratnapura, Kegalle, Matara, Hambantota, Galle, Kalutara és Gampahaa körzetekben.

Tovább a teljes cikkre

A KKM által felajánlott víztisztító berendezés üzembe állt Peruban

Publikálva: 2017. október 18.

Megkezdte működését a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felajánlott víztisztító berendezés, amely az ötezer fős Huarmaca teljes lakosságát ellátja ivóvízzel.

Tovább a teljes cikkre

World Food Programme – Világélelmezési Program

Publikálva: 2017. október 18.

2017 márciusában az ENSZ az utóbbi évtizedekben nem tapasztalt méretű éhínségre hívta fel a nemzetközi donorközösség figyelmét. Becslések szerint az év végéig 20 millió embert fenyeget súlyos éhínség Nigéria észak-keleti részén, Dél-Szudánban, Szomáliában, valamint Jemenben, 1.4 millió gyerek pedig közvetlen életveszélyben van.

Tovább a teljes cikkre

Humanitárius és fejlesztési főigazgatók ülése V4-es egyeztetővel (Brüsszel, 2017. október 2-3.)

Publikálva: 2017. október 18.

2017. október 2-3. között került sor a humanitárius és fejlesztési főigazgatók találkozójára Brüsszelben, ahol Magyarországot Dr. Dancs Ferenc nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár képviselte. Az ülések előtt egyeztettek egymással a Visegrádi Négyek képviselői, és egy munkaebéd keretében megtárgyalták az együttműködésük lehetséges irányait, területeit és prioritásait.

Tovább a teljes cikkre

Külügyek Tanácsának nemzetközi fejlesztési formációjú ülése (Brüsszel, 2017. szeptember 11.)

Publikálva: 2017. október 18.

2017. szeptember 11-én szervezték a Külügyek Tanácsának nemzetközi fejlesztési formációjú informális ülését Tallinban, amelyen Magyarország képviseletében Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár vett részt.

Tovább a teljes cikkre

Za’atari menekülttábor

Publikálva: 2017. október 18.

A Visegrádi Négyek közös döntése alapján Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország 20-20 ezer EUR értékben nyújtott támogatást a jordániai Za’atari, szíreket befogadó menekülttáborban.

Tovább a teljes cikkre

Mobil víztisztító berendezés a Yayladaği menekülttáborban

Publikálva: 2017. október 18.

Magyarország 2016 elején a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Török Köztársaság Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési elnöksége (AFAD) között 2015-ben aláírt Egyetértési Megállapodás alapján ajánlotta fel a Yayladaği menkülttábor vízellátásának megoldását mobil víztisztító berendezés segítségével.

Tovább a teljes cikkre

Részvételi lehetőség a 6. EU-Afrika Business Fórumon, Brüsszelben

Publikálva: 2017. január 27.

Az Európai Fejlesztési Napok keretében 2017. június 7-én kerül sor a 6. EU-Afrika Business Fórumra Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás: Fenntartható fejlődés a művészet eszközeivel

Publikálva: 2016. december 9.

Mexikó Kulturális Minisztériuma és Hidalgo Szövetségi Állam Autonóm Egyeteme közösen nemzetközi művészeti pályázatot hirdet fenntartható fejlődés témában, melyre külföldi diákok, illetve profi fotósok jelentkezését is várja.

Tovább a teljes cikkre

Megerősített együttműködés keretében roma ösztöndíjprogram indul Macedóniában

Publikálva: 2016. november 15.

Kovács Ádám Zoltán nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár 2016. november 7-9. között Macedóniába látogatott, ahol a nemzetközi fejlesztési együttműködés keretein belül a Külgazdasági és Külügyminisztérium nevében támogatási szerződést írt alá Kočani város önkormányzatával, egy 2017 májusáig tartó roma ösztöndíjas és felzárkóztatási projekt támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Humanitárius Világnap - augusztus 19.

Publikálva: 2016. augusztus 19.

2009 óta minden évben augusztus 19-én ünnepeljük Humanitárius Világnapot (World Humanitarian Day, WHD). Ez a nap felhívja a figyelmet a humanizmus eszméjére és elismeri azoknak az erőfeszítéseit, akik egy humánusabb világért tesznek. Különösen fontos elismerni azoknak a munkáját, akik nap mint nap életüket kockáztatva vesznek részt a humanitárius segítségnyújtásban a világ minden táján.

Tovább a teljes cikkre

Humanitárius Világnap 2016. augusztus 19.

Publikálva: 2016. augusztus 16.

Napjainkban világszerte csaknem 130 millióan szorulnak humanitárius segítségre: természeti és ember okozta katasztrófahelyzetekben, illetve fegyveres konfliktusok miatt szenvedő és nélkülöző civil lakosság, családok, menekültek. Gyermekek maradnak ki az iskolából, sérültek, betegek maradnak orvosi ellátás nélkül. Számtalan segélymunkás kockáztatja az életét nap mint nap a segítségre szorulók érdekében. Az augusztus 19-i Humanitárius Világnap rájuk hívja fel a figyelmet.

Tovább a teljes cikkre

Magyar segély a Macedóniát ért heves viharok nyomán

Publikálva: 2016. augusztus 16.

2016. augusztus 6-án, szombaton este és éjszaka rendkívül erős vihar csapott le Macedónia fővárosára és külvárosaira, ahol jelentős áradásokat is okozott. A természeti csapás következtében 22-en életüket vesztették, a sérültek száma 70 felett van, és megközelítőleg ezer embert kellett evakuálni az életveszélyes és lakhatatlan körülmények miatt. A történtek miatt augusztus 8-át gyásznappá nyilvánították.

Tovább a teljes cikkre

Lehetőség humanitárius önkéntes tevékenység végzésére az „EU Aid Volunteers” Program keretében

Publikálva: 2016. július 26.

Az EU által finanszírozott program célja, hogy különböző szakmai háttérrel rendelkező uniós polgárok és fejlődő országbeli állampolgárok lehetőséget kaphassanak önkéntes tevékenység végzésére komoly tapasztalattal rendelkező humanitárius szervezeteknél, humanitárius válságokban érintett országokban vagy on-line munkavégzés útján.

Tovább a teljes cikkre

Mezőgazdasági tréning Izraelben

Publikálva: 2016. június 30.

Folytatódik a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi fejlesztési együttműködése az izraeli fejlesztési ügynökséggel, a MASHAV-val.

Tovább a teljes cikkre

A nemzetközi fejlesztési főigazgatók április 26-i ülésén vett részt Kovács Ádám Zoltán helyettes államtitkár

Publikálva: 2016. április 27.

Április 26-án Brüsszelben került sor az EU-tagállamok nemzetközi fejlesztési főigazgatóinak informális ülésére, ahol Kovács Ádám Zoltán, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkára képviselte Magyarországot.

Tovább a teljes cikkre

Gyorssegély biztosítása a földrengés sújtotta Ecuador részére

Publikálva: 2016. április 22.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a költségvetési lehetőségekhez illeszkedő gyorssegély biztosításáról döntött a földrengés sújtotta Ecuador részére. A pénzügyi támogatással hazánk is hozzájárul a természeti katasztrófa nyomán szükségessé vált mentési munkákhoz és az érintett lakosság alapvető humanitárius szükségleteinek kielégítéséhez.

Tovább a teljes cikkre

Eredményesen zárult a humanitárius szakértői vitanap

Publikálva: 2016. április 21.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet adott otthont 2016. április 12-én a „Készülés a Humanitárius Világcsúcsra és Magyarország nemzetközi humanitárius tevékenységének továbbfejlesztésére” elnevezésű szakértői vitanapnak. Az eseményt dr. Vasa László a KKI főigazgató-helyettese nyitotta meg, aki az első Humanitárius Világcsúcs jelentőségét hangsúlyozta.

Tovább a teljes cikkre

Aláírták a V4 együttműködési szándéknyilatkozatot az Európai Unió által az afrikai migráció okainak kezelésére létrehozott pénzügyi alapban

Publikálva: 2016. április 7.

A visegrádi országok együttesen több mint 3 millió euróval járultak hozzá az Európai Unió által az afrikai migráció okainak kezelésére létrehozott pénzügyi alaphoz, és ezért közösen vesznek részt az alap munkájában. 2016. április 6-án erről írtak alá együttműködési szándéknyilatkozatot Prágában a magyar, cseh, lengyel és szlovák külügyminisztériumok képviselői.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Mikola István köszöntötte az EYD fotópályázat díjazottjait

Publikálva: 2016. február 26.

2016. január 29-én került megrendezésre a Fejlesztés Európai Éve keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kiírt „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” fotópályázat díjátadó ünnepsége. A díjazott alkotásokból készült kiállítás bemutatójával és beszélgetéssel egybekötött díjátadónak a Külügyi és Külgazdasági Intézet adott otthont.

Tovább a teljes cikkre

A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” fotópályázat díjátadó, kiállítás bemutató és beszélgetés

Publikálva: 2016. január 26.

A Fejlesztés Európai Éve keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Visegrádi Négyekkel együttműködve országos fotópályázatot írt ki. A díjak ünnepélyes átadására, a díjazott alkotásokból készült kiállítás bemutatójára január 29-én, pénteken 10:00-ai kezdettel kerül sor a Külügyi és Külgazdasági Intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Videóösszeállítás az EYD európai rendezvényeiről

Publikálva: 2015. december 21.

2015. december 9-én zárult az az egy évig tartó, egész Európa szerte zajló rendezvényfolyam, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet Európa fejlődő világ iránt tanúsított felelősségvállalására a nemzetközi fejlesztések és a humanitárius segítségnyújtás terén.

Tovább a teljes cikkre

Folyamatosan frissülő pályázati kiírások

Publikálva: 2015. december 17.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium igyekszik nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy bevonja a magyar intézményeket, vállalatokat és civileket az uniós fejlesztési pályázatok megvalósításába.

Tovább a teljes cikkre

December 6-án bemutatkozott az EYD gyerekrajz kiállítása

Publikálva: 2015. december 14.

Az Afrikáért Alapítvány Fejlesztés Európai Évét lezáró egész napos színes programja keretében bemutatkozott a „Mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” című rajzpályázat teljes, a cseh, lengyel, szlovák és magyar díjazottaiból álló kiállítása.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Fejlesztési Év lezárása és a Külügyek Tanácsának informális fejlesztési miniszteri ülése

Publikálva: 2015. december 11.

A 2015-ös Európai Fejlesztési Év december 9-ei záróeseményével összekötve, december 10-én informális tanácskozást tartottak az EU tagállamok nemzetközi fejlesztésért felelős miniszterei Luxemburgban. A találkozón Dr. Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Biztonságpolitikáért és Nemzetközi Együttműködésért felelős Államtitkára képviselte Magyarországot.

Tovább a teljes cikkre

Módosult a nemzetközi fejlesztési együttműködésről és nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló 2014. évi XC. törvény

Publikálva: 2015. december 3.

A nemzetközi fejlesztési együttműködésről és a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló 2014. évi XC. törvényt az Országgyűlés 2014. december 14-én fogadta el, a jogszabály 2015. július 1-jén lépett hatályba, amely mérföldkő volt Magyarország nemzetközi fejlesztési együttműködési és humanitárius segítségnyújtási szakpolitikai tevékenységének végrehajtásában.

Tovább a teljes cikkre

A fejlesztési projektek egy blogger szemével

Publikálva: 2015. december 2.

Tekintse meg ezt a rövid videó Sabináról, a fiatal cseh bloggerről, aki az Európai fejlesztési év keretében számos életre szóló tapasztalattal gazdagodott a Dominikai Köztársaságban, Etiópiában, Tanzániában, a Fülöp-szigeteken és Libanonban, ahol az ott megvalósuló fejlesztési projekteket és azok helyi közösségre gyakorolt hatását vizsgálta meg közelebbről.

Tovább a teljes cikkre

Felhívás az EU-ACP kapcsolatok jövőjével foglalkozó nyilvános konzultációban való részvételre

Publikálva: 2015. november 25.

Az Európai Unió tagállamai, valamint a 78 afrikai, karibi és csendes-óceáni ország (ACP) egy hosszú időre visszanyúló, egyben komplex politikai, fejlesztési együttműködési, gazdasági-kereskedelmi kapcsolatrendszerrel rendelkeznek. A kapcsolatokat a 2000-ben aláírt Cotonou-i Partnerségi Megállapodás szabályozza, amelynek hatálya 2020-ban lejár.

Tovább a teljes cikkre

„Egy év sem lenne elég arra, hogy minden fontos ügyre felhívjuk a figyelmet”

Publikálva: 2015. november 10.

„Egy év sem lenne elég arra, hogy minden fontos ügyre felhívjuk a figyelmet.” Sena Dagadu jószolgálati nagykövet interjúban mesélt a Fejlesztés Európai Évének fontosságáról, valamint személyes tapasztalatairól, elhivatottságáról is.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a nemzetközi fejlesztési együttműködésről (NEFE) és a humanitárius segítségnyújtásról szóló különszám

Publikálva: 2015. október 20.

A Külügyi Szemle történetében első alkalommal 2015-ben megjelent a nemzetközi fejlesztési együttműködésről (NEFE) és a humanitárius segítségnyújtásról szóló különszám.

Tovább a teljes cikkre

„A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” rajzpályázat díjazottjai

Publikálva: 2015. október 20.

2015. október 16-án lezajlott „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” című rajzpályázat díjátadója a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Migrációs és humanitárius kérdések a fejlesztési főigazgatók október 21-i ülésén

Publikálva: 2015. október 22.

2015. október 21-én, Brüsszelben került sor a nemzetközi fejlesztéssel foglalkozó uniós főigazgatók informális ülésére, ahol Kovács Ádám Zoltán, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkára képviselte Magyarországot. A tanácskozás célja a Külügyek Tanácsa október 26-i fejlesztési miniszteri ülésének előkészítése volt.

Tovább a teljes cikkre

Éhen halunk vagy elhízunk? – Jelentkezz a HAND ingyenes képzésére!

Publikálva: 2015. október 22.

A Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség (HAND) a fejlődés európai éve projektsorozat részeként egynapos képzést hirdet civil aktivisták számára „Éhen halunk vagy elhízunk? – A globális pénzrendszer és a fenntarthatatlan fejlődés” címmel.

Tovább a teljes cikkre

Aktuális pályázati kiírások - október

Publikálva: 2015. október 22.

Fejlesztési támogatásokat nyújtó donorként Magyarország számára a nemzetközi fejlesztési együttműködés hozadéka a hazai gazdasági szereplők nemzetközi piaci pozíciói javításához, beszállítói kapcsolataik fejlesztéséhez, így hosszabb távon a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás élénkítéséhez való hozzájárulás.

Tovább a teljes cikkre

Üzenet Peruból: „Össze kell fognunk, hogy meg tudjuk menteni az anyaföldet!”

Publikálva: 2015. október 20.

„Nem tudtam, hogy nem csak mi vagyunk veszélyben, (…) ezt az üzenetet viszem haza magammal.” – mondta Teresita Irene Antazu López, a perui Esőerdei Őslakos Népek Regionális Szövetségének elnöke a 2015. október 15-én megrendezett „Magyarország feladatai a környezetvédelemben” című országos konferencián. Az elnökasszony kiemelte, hogy a kontinenseken átnyúló együttműködés elengedhetetlen annak érdekében, hogy meg tudjuk őrizni az anyaföldet a jövő generációi számára is.

Tovább a teljes cikkre

A nemzetközi fejlesztési együttműködésről és a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló 2014. évi XC. törvény és egyes kapcsolódó jogszabályok módosításáról, általános társadalmi egyeztetés

Publikálva: 2015. október 12.

A tervezet 2015. október 15-ig véleményezhető a SnLaxODUuAAcdGiYK8ZmDYwYJlbmVmZWZvQG1mYS5nb3YuaHU= elektronikus elérhetőségen.

Tovább a teljes cikkre

„A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” fotópályázat díjazottjai

Publikálva: 2015. október 10.

Szeptember 30-án lezajlott „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” című fotópályázatra beérkezett összesen 250 fotó elbírálása.

Tovább a teljes cikkre

Új határidő az EYD Fotópályázaton

Publikálva: 2015. szeptember 17.

„A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” országos fotópályázatra még 2015. szeptember 25-én 12:00-ig pályázhatnak azon 18. életévét betöltött magyar állampolgárok vagy magyarországi lakóhellyel rendelkező lakosok, akik a nemzetközi fejlesztés témájában készített képeikkel szeretnének értékes nyereményekkel gazdagodni.

Tovább a teljes cikkre

„A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” országos fotópályázat

Publikálva: 2015. augusztus 17.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Fejlesztés Európai Éve keretében a Visegrádi Négyekkel együttműködve, a Külgazdasági és Külügyminisztérium költségvállalásával 2015. augusztus 17-én kiírja „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” című országos fotópályázatot.

Tovább a teljes cikkre

„A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” országos rajzpályázat

Publikálva: 2015. augusztus 14.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Fejlesztés Európai Éve keretében a Visegrádi Négyekkel együttműködve, a Külgazdasági és Külügyminisztérium költségvállalásával 2015. augusztus 14-én kiírja „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” című országos rajzpályázatot.

Tovább a teljes cikkre

Új magyar nyelvű kiadvány a világ legjobb híreivel

Publikálva: 2015. szeptember 2.

Hosszabb ideig és jobban élünk. Az elmúlt években az emberek nagy fejlődést értek el a világban. Az országok fejlettségét évente mérő ENSZ mutató szerint világszerte emelkedtek a jövedelmek, javult az oktatás, és nőtt a várható élettartam.

Tovább a teljes cikkre

Kihasználatlan afrikai pályázati lehetőségekre mutat rá egy ingyenes pályázati képzés

Publikálva: 2015. augusztus 27.

3,5 millió EUR értékű technikai segítségnyújtás a zambiai Földművelésügyi Minisztérium számára. Vízellátó rendszerek kiépítése Dél-Szenegál több régiójában. Hűtőberendezések, számítógép- és autópark beszállítása Nigériába. Hogy csak néhányat említsünk az Európai Fejlesztési Alap által finanszírozott olyan projektek közül, amelyekre magyar cégek is sikerrel pályázhatnának.

Tovább a teljes cikkre

Sajtóközlemény a Humanitárius Világnap (augusztus 19.) alkalmából

Publikálva: 2015. augusztus 19.

Az ENSZ Közgyűlésének döntése értelmében a nemzetközi közösség 2008 óta minden év augusztus 19-én ünnepli a Humanitárius Világnapot. Ekkor emlékezünk az ENSZ bagdadi irodáját 2003-ban ezen a napon ért támadás 22 áldozatára, a humanitárius segítségnyújtásban résztvevők áldozatos munkájára, továbbá igyekszünk felhívni a közvélemény figyelmét a világ aktuális humanitárius kihívásaira.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresen indult az Európai Fejlesztési Év népszerűsítése a Sziget fesztiválon

Publikálva: 2015. augusztus 11.

A kétszeres European Festival Awards 'Best Major Festival' díjas Sziget fesztiválon a Külgazdasági és Külügyminisztérium több főosztálya is jelen van. A tegnapi nap folyamán a KKM standja a Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Főosztály tematikus napjával kezdte meg tevékenységét az egyhetes fesztiválon.

Tovább a teljes cikkre

Az Ukrán Vöröskereszt oklevele a kijevi magyar nagykövetségnek

Publikálva: 2015. augusztus 7.

A Vöröskereszt kijevi szervezete a magyar humanitárius segítség elismeréseképpen oklevelet nyújtott át a nagykövetségnek.


Tovább a teljes cikkre

Kihasználatlan pályázati lehetőségek Afrikában

Publikálva: 2015. augusztus 7.

Magyarország 187 millió Euróval befizetője annak az Európai Uniós pályázati alapnak (Európai Fejlesztési Alap - EDF), amely nagyrészt afrikai országok fejlesztését segíti elő. Az Alapból finanszírozott programokra, projektekre magyar cégek is sikerrel pályázhatnak. Az Európai Fejlesztési Év keretében a Kultúrafrika Alapítvány a Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztály (NEFEFO) támogatásával szeptember 14-18 között Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden ingyenes képzést szervez az Európai Fejlesztési Alapról és más, kevéssé ismert Európai Uniós pénzügyi eszközről.

Tovább a teljes cikkre

A litván és luxemburgi EU elnökség és az Európai Bizottság által a fejlesztés európai évének keretében kiírt közös pályázati felhívása a fejlesztési együttműködéshez kapcsolódó projektek bemutatására vonatkozóan

Publikálva: 2015. július 23.

A pályázati felhívás

Tovább a teljes cikkre

Magyarország bekapcsolódik a nyugat-balkáni humanitárius akcióba

Publikálva: 2015. július 22.

Magyarország bekapcsolódik az International Trust Fund (ITF) nyugat-balkáni humanitárius akciójába - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

Az ENSZ tagállamai Globális Partnerséget vállalnak a fenntartható fejlődésért

Publikálva: 2015. július 20.

2015. július 13-16. között, az etiópiai Addisz Abebában került sor a nemzetközi fejlesztésfinanszírozással foglalkozó harmadik ENSZ konferenciára, amelyen Kovács Ádám Zoltán, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkára képviselte Magyarországot.

Tovább a teljes cikkre

A régió előtt álló kihívásokról tart előadást Szijjártó Péter Dubrovnikban

Publikálva: 2015. július 16.

A régió előtt álló legfontosabb kihívásokról tart előadást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a csütörtök este kezdődő, Croatia Forum elnevezésű nemzetközi kül- és biztonságpolitikai tanácskozáson Dubrovnikban.

Tovább a teljes cikkre

EYD 2015 június-július havi hírlevele

Publikálva: 2015. július 15.

Megjelent az EYD 2015 június és július havi hírlevele

Tovább a teljes cikkre

155 millió forintos támogatás Kárpátaljának

Publikálva: 2015. július 3.

Magyarország összesen 200 millió forint (kb. 500 ezer USD) értékű támogatásról döntött 2014-ben, hogy támogassa a Kárpátalján megvalósuló intézményfejlesztési projekteket. A 200 millió forintos keretösszegből 155 millió forint értékben a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola fogja koordinálni a felújításokat, a fennmaradó összegből pedig lehetőség nyílik a kárpátaljai történelmi egyházak megsegítésére, illetve a külképviseletek által koordinált ukrajnai fejlesztésekre is.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi fejlesztés és Keleti Partnerségi Program Kárpátalján

Publikálva: 2015. június 12.

„Rég várt sikernek könyvelhetjük el, hogy aláírhattuk a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskola és a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskoláért Jótékonysági Alapítványa közötti támogatási szerződést, ezzel újabb lépést téve a kárpátaljai magyarság fennmaradása érdekében.” – mondta Kovács Ádám Zoltán nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár 2015. június 11-12-i kárpátaljai látogatása során.

Tovább a teljes cikkre

2015. évi €5000 fődíjazású Lorenzo Natali-médiadíj

Publikálva: 2015. június 11.

A fejlesztés európai évével szorosan együtt működve kerül idén megrendezésre a Lorenzo Natali-médiadíj, mivel témája egybevág a 2015-ös tematikus év üzenetével.

Tovább a teljes cikkre

Újabb 380 belső menekült ukrán családon segített a Magyar Állam

Publikálva: 2015. június 11.

Dnyipropetrovszkban újabb 380 belső menekült ukrán családon segített a Magyar Állam.

Tovább a teljes cikkre

A nemzetközi fejlesztés a Déli nyitás konferencián

Publikálva: 2015. június 2.

A Déli nyitás kormányzati célkitűzés Magyarország nemzetközi fejlesztési együttműködésében is hangsúlyos. A nemzeti érdekeinkkel összhangban alakított, fejlődő országok támogatásával együtt járó NEFE kapcsolatok elősegítik az üzleti szféra képviselőinek egymásra találását is a partnerországokban. A magyar bilaterális NEFE-projektek előkészítik a hazai vállalatok részvételét a nemzetközi finanszírozású NEFE-programok végrehajtásában.

Tovább a teljes cikkre

Konferencia a déli nyitásról

Publikálva: 2015. június 2.

Magyarország öt új nagykövetséget nyit másfél éven belül Latin-Amerikában, illetve Fekete-Afrikában - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Külügyi és Külgazdasági Intézetben rendezett nemzetközi konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Ban Ki-moon beszéde a fiatalokhoz

Publikálva: 2015. június 11.

Az ENSZ főtitkára a Fejlesztés Európa Évének keretében május 27-én Brüsszelben tartott beszédében a fiatalokat szólította meg és emelte ki központi szerepüket a nemzetközi fejlesztésben és kooperációban.

Tovább a teljes cikkre

Az EU szerepe a 2015 utáni globális fenntartható fejlődési agenda végrehajtásában

Publikálva: 2015. június 2.

2015 több szempontból is vízválasztó a nemzetközi fejlesztéspolitikában. Az év végével jár le a 2000-ben elfogadott Millenniumi Fejlesztési Célok (MDG-k) teljesítésének határideje, szeptember végén pedig elfogadásra kerül az ún. Post-2015 agenda, ami a Fenntartható Fejlődési Célokra (SDG-k) építve a fenntartható gazdasági növekedés, társadalmi fejlődés és környezetvédelem hármas prioritására kell, hogy összpontosítson, s a fejlődő országok mellett a fejlett államokra, így hazánkra is kiterjed majd.

Tovább a teljes cikkre

Magyar–moldáv mezőgazdasági együttműködés-sajtóközlemény

Publikálva: 2015. május 26.

2012. március 23-án a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) együttműködési megállapodást kötött a moldovai Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizető Ügynökséggel (AIPA) egyéves időtartamra. Az együttműködés meghosszabbítása céljából a Hivatal kérelmet nyújtott be a Külügyminisztériumhoz, amely Munkabizottságának 2012. december 14-i ülésén döntés született a „Magyar–Moldáv mezőgazdasági együttműködés” program keretében a projekt 8.000.000,- Ft-tal történő támogatásáról.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

POST- 2015

Tények, számok, adatok

Dokumentumtár

Navigáció