Hírek

Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés Koordinációs Tárcaközi Bizottság 2017. december 6-i ülése

Publikálva: 2017. december 15.

2017. december 6-án 10 órakor, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban került sor a NEFE Koordinációs Tárcaközi Bizottság (a továbbiakban: NEFE TB) soron következő ülésére. A Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés Koordinációs Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló 1682/2014. (XI. 26.) Korm. határozat szerint a NEFE TB Magyarország nemzetközi fejlesztési együttműködési és nemzetközi humanitárius segítségnyújtási szakpolitikája kapcsán tanácsadó jogkörrel felruházott testülete.

Tovább a teljes cikkre

Árvízvédelmi szivattyúk hivatalos átadására került sor Szerbiában

Publikálva: 2017. december 15.

A 2014. évi nyugat-balkáni régiót súlyosan sújtó árvizek okozta károk felszámolása és további árvizek megelőzése érdekében Magyarország 2015 és 2017 között összesen nyolc szivattyú beszerzését biztosította Szerbia részére, melyek hivatalos átadására 2017. december 11-én került sor. Szerbia hazánk kiemelt NEFE partnerországa, az árvízvédelmi eszközök beszerzésére irányuló projekt elősegíti a két ország közötti jó kapcsolat fenntartását.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Dancs Ferenc 2017. november 1-4. között látogatást tett Kampalában

Publikálva: 2017. november 8.

Dr. Dancs Ferenc nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár 2017. november 1-4. között látogatást tett Kampalába annak érdekékében, hogy előkészítse a két ország közötti gazdasági és fejlesztési együttműködési megállapodást, továbbá a november 23-ai budapesti külügyminiszteri találkozót.

Tovább a teljes cikkre

Külügyek Tanácsának nemzetközi fejlesztési formációjú ülése (Brüsszel, 2017. szeptember 11.)

Publikálva: 2017. október 18.

2017. szeptember 11-én szervezték a Külügyek Tanácsának nemzetközi fejlesztési formációjú informális ülését Tallinban, amelyen Magyarország képviseletében Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár vett részt

Tovább a teljes cikkre

World Food Programme - Világélelmezési Program

Publikálva: 2017. október 18.

2017 márciusában az ENSZ az utóbbi évtizedekben nem tapasztalt méretű éhínségre hívta fel a nemzetközi donorközösség figyelmét. Becslések szerint az év végéig 20 millió embert fenyeget súlyos éhínség Nigéria észak-keleti részén, Dél-Szudánban, Szomáliában, valamint Jemenben, 1.4 millió gyerek pedig közvetlen életveszélyben van.

Tovább a teljes cikkre

Mobil víztisztító berendezés a Yayladaği menekülttáborban

Publikálva: 2017. október 18.

Magyarország 2016 elején a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Török Köztársaság Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési elnöksége (AFAD) között 2015-ben aláírt Egyetértési Megállapodás alapján ajánlotta fel a Yayladaği menkülttábor vízellátásának megoldását mobil víztisztító berendezés segítségével

Tovább a teljes cikkre

A KKM által felajánlott víztisztító berendezés üzembe állt Peruban

Publikálva: 2017. október 18.

Megkezdte működését a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felajánlott víztisztító berendezés, amely az ötezer fős Huarmaca teljes lakosságát ellátja ivóvízzel.

Tovább a teljes cikkre

Za'atari menekülttábor

Publikálva: 2017. október 18.

A Visegrádi Négyek közös döntése alapján Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország 20-20 ezer EUR értékben nyújtott támogatást a jordániai Za’atari, szíreket befogadó menekülttáborban.

Tovább a teljes cikkre

Srí Lanka-i humanitárius segítségnyújtás

Publikálva: 2017. október 18.

2017. május 26-án erős esőzések miatt áradások és földcsuszamlások alakultak ki Srí Lanka nyugati és déli tartományaiban, különösen Ratnapura, Kegalle, Matara, Hambantota, Galle, Kalutara és Gampahaa körzetekben.

Tovább a teljes cikkre

Humanitárius és fejlesztési főigazgatók ülése V4-es egyeztetővel (Brüsszel, 2017. október 2-3.)

Publikálva: 2017. október 18.

2017. október 2-3. között került sor a humanitárius és fejlesztési főigazgatók találkozójára Brüsszelben, ahol Magyarországot Dr. Dancs Ferenc nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár képviselte. Az ülések előtt egyeztettek egymással a Visegrádi Négyek képviselői, és egy munkaebéd keretében megtárgyalták az együttműködésük lehetséges irányait, területeit és prioritásait.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

POST- 2015

Tények, számok, adatok

Dokumentumtár

Navigáció