A kétszeres European Festival Awards 'Best Major Festival' díjas Sziget fesztiválon a Külgazdasági és Külügyminisztérium több főosztálya is jelen van. A tegnapi nap folyamán a KKM standja a Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Főosztály tematikus napjával kezdte meg tevékenységét az egyhetes fesztiválon.

Az EYD tematikáját képviselő főosztály számos izgalmas játék segítségével igyekezett az érdeklődő Sziget lakókkal megismertetni a nemzetközi fejlesztéspolitika kérdéskörét. A kvízkérdések remek apropót adtak arra, hogy a látogatókhoz közelebb kerüljön a NEFE hazai és nemzetközi feladatainak tematikája. Legközelebb augusztus 12-én (szerdán) 14:00 és 18:00 óra között találkozhatnak a Sziget látogatói a NEFE feladataival, kihívásaival, amikor az alábbi programok közül válogathatnak:

14:00-16:00: Walk in Her Shoes

                      Logótervezés                     

                      Kvíz

                      Karikatúra kitöltés

16:00: Kvíz nyertesének kisorsolása, majd 

           Banana Split szerepjáték 

           párhuzamosan 18:00-ig: Logótervezés, Karikatúra kitöltés és Kvíz

A pénteki napon egy különleges vendéggel is találkozhatnak a fesztiválozók: a KKM standján ugyanis Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője, s egyben az Európai Fejlesztési Év magyarországi jószolgálati nagykövete is tiszteletét teszi. Sőt, ha az érdeklődők szerencsével járnak, akár együtt is játszhatnak vele.