A magyar Kormány döntése értelmében a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy Ugandában megvalósítandó kiberbiztonsági fejlesztési projektre vonatkozó pályázati felhívást hirdet ki.

A kiírás célja – összhangban Magyarország 2020 és 2025 közötti időszakra vonatkozó Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Stratégiájával (NEFE2025) – egy kiberbiztonsági fejlesztési projekt megvalósítása az Ugandai Köztársaságban.

Frissítés: Az ugandai pénzügyi szektorra vonatkozó kiberbiztonsági kapacitások fejlesztése című, 02-KKM-NEFEFO-2021 referenciaszámú pályázat benyújtási határideje 2021. június 21-re módosult. A pályázati felhívás egyéb tekintetben az eredeti kiíráshoz képest nem változott. A korábbi elvárások, követelmények, kizáró okok és értékelési szempontok változatlanul érvényben vannak.

A pénzügyi szektor kitettsége, valamint az új szereplők és technológiák megjelenése okán elengedhetetlenné vált Uganda kibervédelmi technológiai és humánerőforrásbeli kapacitásainak növelése, különösen a területen jelenlévő magán és állami szereplők szempontjából. A helyi szükségleteknek megfelelően a projekt keretében Uganda kiberbiztonsági képességei kerülnek fejlesztésre, különös tekintettel a pénzügyi szektorra, illetve annak kibervédelmi igényeire.

Egy, a fentieknek megfelelő fejlesztési projekt megvalósítása érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet (02-KKM-NEFEFO-2021), amelyre minden jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, nemzetközi fejlesztéssel összefüggő érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesület, szövetség, civil szervezet, illetve egyéb jogi személy pályázhat.

A pályázható forrás mértéke: 1 500 000 000 forint.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. június 21. CET 24:00 óra

Pályázati dokumentumok:

  • Pályázati felhívás és szabályzat
  • Pályázati adatlap
  • Költségterv
  • Megvalósítási ütemterv
  • Belföldi szervezet nyilatkozata
  • Átláthatósági nyilatkozat
  • Nyilatkozat a kizáró okokról
  • Projektleírás sablonja
  • De minimis nyilatkozat

A pályázati felhívás és szabályzat, valamint a benyújtandó mellékleteket tartalmazó teljes pályázati dokumentáció elérhető a jelen lap jobb oldalán, a kapcsolódó anyagoknál.

A pályázatokat 2021. június 21. éjfélig szükséges benyújtani a pályázati felhívásban ismertetett módon.

További tájékoztatás a AFKEJDThCvZAaL7OhkMVWZbmVmZXBhbHlhemF0QG1mYS5nb3YuaHU= címen kérhető. A beérkezett kérdések 5 munkanaponként a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közzétett, „Gyakran Ismételt Kérdések” elnevezésű dokumentumban kerülnek írásban megválaszolásra.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)