2017. október 2-3. között került sor a humanitárius és fejlesztési főigazgatók találkozójára Brüsszelben, ahol Magyarországot Dr. Dancs Ferenc nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár képviselte. Az ülések előtt egyeztettek egymással a Visegrádi Négyek képviselői, és egy munkaebéd keretében megtárgyalták az együttműködésük lehetséges irányait, területeit és prioritásait.

2017. október 2-3. között került sor a humanitárius és fejlesztési főigazgatók találkozójára Brüsszelben, ahol Magyarországot dr. Dancs Ferenc nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár képviselte. Az ülések előtt egyeztettek egymással a Visegrádi Négyek képviselői, és egy munkaebéd keretében megtárgyalták az együttműködésük lehetséges irányait, területeit és prioritásait.

A humanitárius és fejlesztési üléseken a tagállamok képviselői megvitatták a humanitárius - és fejlesztéspolitika legaktuálisabb kérdéseit. A humanitárius találkozón szó esett a közös jelenlegi és jövőbeli prioritásokról a szakpolitikában. A résztvevők továbbá megtárgyalták a segélyhatékonysággal kapcsolatos tapasztalatokat, a segélyszállítással kapcsolatos kockázatokat és megoldási javaslatokat, illetve szóba került a gender (társadalmi nemi helyzet) alapú erőszak kérdése a konfliktusos területeken.

A fejlesztési főigazgatók ülésén a résztvevők megvitatták az eddig elért közös eredményeket és a legújabb kezdeményezéseket. Szó esett továbbá az ősszel megrendezésre kerülő Európai Unió-Afrikai Unió közös csúcstalálkozóról, a külkapcsolati eszközök félidei felülvizsgálatáról, az EU és az ENSZ közös Gender Kezdeményezéséről, az Európai Fenntartható Fejlődési Alapról és a közös, EU-s szintű fejlesztéspolitikai kommunikációról.