A Vöröskereszt kijevi szervezete a magyar humanitárius segítség elismeréseképpen oklevelet nyújtott át a nagykövetségnek.

A Vöröskereszt kijevi elnöke, Nyina Guszjeva és alelnöke, Valentyina Harenko 2015. augusztus 6-án látogatást tett a kijevi magyar nagykövetségen. A vendégeket – Keskeny Ernő nagykövet távollétében - Pap László Csaba ideiglenes ügyvivő fogadta. A tartalmas szakmai beszélgetés során a felek áttekintették a Kelet-Ukrajnából a fővárosba menekült családok humanitárius helyzetét. A Vöröskereszt kijevi szervezete - az eddig nyújtott magyar segítség elismeréseképpen - oklevelet, valamint köszönőlevelet nyújtott át a nagykövetségnek. A felek az együttműködés folytatásában állapodtak meg.

A magyar kormány jóvoltából 2015. június 7. és 14. között 107 belső áttelepült családból származó diák és 11 felnőtt kísérője részesült kárpátaljai üdültetésben. 2015 áprilisában 600 segélycsomagot adtunk át belső áttelepült kisiskolásoknak, május végén pedig 600 egységcsomagot kaptak a kisgyermeküket egyedül nevelő belső áttelepült édesanyák.