Üzenet Peruból: „Össze kell fognunk, hogy meg tudjuk menteni az anyaföldet!”

Publikálva: 2015. október 20.

„Nem tudtam, hogy nem csak mi vagyunk veszélyben, (…) ezt az üzenetet viszem haza magammal.” – mondta Teresita Irene Antazu López, a perui Esőerdei Őslakos Népek Regionális Szövetségének elnöke a 2015. október 15-én megrendezett „Magyarország feladatai a környezetvédelemben” című országos konferencián. Az elnökasszony kiemelte, hogy a kontinenseken átnyúló együttműködés elengedhetetlen annak érdekében, hogy meg tudjuk őrizni az anyaföldet a jövő generációi számára is.

Az Európai Bizottság, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács finanszírozásával, a fejlesztés európai éve 2015 (EYD) programsorozat keretében megvalósult konferencia célja hazánk globális szerepvállalásának ismertetése a téma szakértőinek bevonásával.

Beszédében Dr. Mikola István a Párizsban megrendezésre kerülő ENSZ klímakonferencia fontosságát hangsúlyozta. „2015 a cselekvés éve” – fogalmazott, aki szerint decemberben konkrét végrehajtási mechanizmusokban kell megállapodni klímaügyeket illetően. Magyarország pedig elkötelezett egy új globális környezetvédelmi egyezmény létrehozásában, hiszen az éghajlatváltozás hazánkat is közvetlenül érinti.

A párizsi klímacsúcs az EYD számára is kiemelt fontosságú, hiszen az év során kitűzött célok és elért eredmények nagymértékben befolyásolhatják azt, hogy milyen megállapodást hoznak tető alá az országok képviselői.

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció