Sikeresen indult az Európai Fejlesztési Év népszerűsítése a Sziget fesztiválon

Publikálva: 2015. augusztus 11.

A kétszeres European Festival Awards 'Best Major Festival' díjas Sziget fesztiválon a Külgazdasági és Külügyminisztérium több főosztálya is jelen van. A tegnapi nap folyamán a KKM standja a Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Főosztály tematikus napjával kezdte meg tevékenységét az egyhetes fesztiválon.

Az EYD tematikáját képviselő főosztály számos izgalmas játék segítségével igyekezett az érdeklődő Sziget lakókkal megismertetni a nemzetközi fejlesztéspolitika kérdéskörét. A kvízkérdések remek apropót adtak arra, hogy a látogatókhoz közelebb kerüljön a NEFE hazai és nemzetközi feladatainak tematikája. Legközelebb augusztus 12-én (szerdán) 14:00 és 18:00 óra között találkozhatnak a Sziget látogatói a NEFE feladataival, kihívásaival, amikor az alábbi programok közül válogathatnak:

14:00-16:00: Walk in Her Shoes

                      Logótervezés                     

                      Kvíz

                      Karikatúra kitöltés

16:00: Kvíz nyertesének kisorsolása, majd 

           Banana Split szerepjáték 

           párhuzamosan 18:00-ig: Logótervezés, Karikatúra kitöltés és Kvíz

A pénteki napon egy különleges vendéggel is találkozhatnak a fesztiválozók: a KKM standján ugyanis Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője, s egyben az Európai Fejlesztési Év magyarországi jószolgálati nagykövete is tiszteletét teszi. Sőt, ha az érdeklődők szerencsével járnak, akár együtt is játszhatnak vele.

Menü

Főoldal

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció