Módosult a nemzetközi fejlesztési együttműködésről és nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló 2014. évi XC. törvény

Publikálva: 2015. december 3.

A nemzetközi fejlesztési együttműködésről és a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló 2014. évi XC. törvényt az Országgyűlés 2014. december 14-én fogadta el, a jogszabály 2015. július 1-jén lépett hatályba, amely mérföldkő volt Magyarország nemzetközi fejlesztési együttműködési és humanitárius segítségnyújtási szakpolitikai tevékenységének végrehajtásában.

A módosításra a létrejötte óta összegyűlt gyakorlati tapasztalatok alapján, valamint az azóta végbement jogszabályváltozások miatt volt szükség. A módosítás legfontosabb célja hozzájárulni olyan jogszabályi környezet kialakításához, amely a szakterület egyedi igényeinek, ugyanakkor az államháztartási gazdálkodás szempontjainak is megfelel. A NEFE tv. módosítását az Országgyűlés november 17-én fogadta el, a módosított jogszabály 2016. január 1-jén lép hatályba.
A módosítás célja, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá, ezáltal a szakpolitikai céloknak megfelelőbbé tegye a NEFE és a nemzetközi humanitárius tevékenység végrehajtását, így különösen az, hogy egyszerűsödjön a szerződéskötések folyamata, valamint a támogatások felhasználása.

A törvény a Magyar Közlöny 182. számában érhető el.

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció