Mezőgazdasági tréning Izraelben

Publikálva: 2016. június 30.

Folytatódik a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi fejlesztési együttműködése az izraeli fejlesztési ügynökséggel, a MASHAV-val.


Magyarország és Izrael 2015-ben kezdte meg azt a donor-együttműködést, melynek keretében évente szerveznek szakmai továbbképzést, tanfolyamot fejlődő országból származó szakértőknek. 2015 novemberében Budapesten került sor a közös képzésre a katasztrófavédelem szakterületén, 2016. június 14. és 30. között pedig Izraelben zajlott az afrikai, távol-keleti és balkáni fejlődő országokból érkezett mezőgazdasági szakértők számára szervezett tréning. A mostani előadássorozat témája a hatékony vízgazdálkodással történő intenzív zöldség- és gyümölcstermesztés volt, érintve többek között a vízgazdálkodás, a csepegtetéses öntözés, bizonyos zöldség- és gyümölcsfajtákkal kapcsolatos speciális eljárások, illetve a kártevők elleni védelem területeit. A magyar mezőgazdaság sajátosságait Dr. Monostori Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézetének vezetője ismertette a négy kontinensről érkező 23 résztvevővel.
Izraeli részről a MASHAV vezetője, Gil Haskel és a Képzési Osztály igazgatója, Mattanya Cohen vettek részt a 2016. június 29-i zárórendezvényen, míg a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot a Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Főosztály vezetője, Dr. Dancs Ferenc képviselte.

Magyarország és Izrael 2017-ben is folytatja együttműködését. A tervek szerint jövőre ismét Budapesten, vízforrás management témakörben tartanak képzést négy afrikai ország küldötteinek.

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció