Gyorssegély biztosítása a földrengés sújtotta Ecuador részére

Publikálva: 2016. április 22.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a költségvetési lehetőségekhez illeszkedő gyorssegély biztosításáról döntött a földrengés sújtotta Ecuador részére. A pénzügyi támogatással hazánk is hozzájárul a természeti katasztrófa nyomán szükségessé vált mentési munkákhoz és az érintett lakosság alapvető humanitárius szükségleteinek kielégítéséhez.

A pénzügyi támogatáson túl magyar mentőcsapat is szerveződött a helyszíni segítségnyújtás érdekében. Az Ecuadori Köztársaság budapesti nagykövetsége és tiszteletbeli konzulátusa, valamint Magyarország quitói nagykövetsége és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével április 19-én, helyi idő szerint 14:45-kor megérkezett az ecuadori fővárosba a Karisz Nemzetközi Speciális Mentő Szövetség, a Miskolci Spider Mentőcsoport, a Budapesti Főnix Speciális Mentők, a Legott Katolikus Mentőcsoport és a Szolnoki Életjel Mentőcsoport hat főből és három mentésre kiképzett kutyából álló csapata.

A magyar mentőalakulatot quitói nagykövetünk és az ecuadori hatóságok koordinátorai várták a repülőtéren, hogy a szállításukra szervezett konvoj mielőbb a földrengés által sújtott Mantrába juttassa őket.

Az április 16-i pusztító erejű földrengést követő, széles körű nemzetközi támogatással folyó mentési munkálatokba bekapcsolódó magyar egységek a romok között rekedt túlélők felkutatásában vesznek részt.

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció