Dr. Dancs Ferenc 2017. november 1-4. között látogatást tett Kampalában

Publikálva: 2017. november 8.

Dr. Dancs Ferenc nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár 2017. november 1-4. között látogatást tett Kampalába annak érdekékében, hogy előkészítse a két ország közötti gazdasági és fejlesztési együttműködési megállapodást, továbbá a november 23-ai budapesti külügyminiszteri találkozót.

A helyettes államtitkár látogatása során találkozott többek között Sam Kutesa ugandai külügyminiszterrel, amely tárgyalás során a felek egyeztettek a lehetséges együttműködési területekről, továbbá megvitatták a migrációs válság különböző aspektusait.

Kép letöltése
Fotó: KKM

Az egyébként válságövezetben fekvő, de a régióban a stabilitás pillérét jelentő, nemzetközileg elismert migrációspolitikát folytató Uganda több mint 1 millió – kulturálisan Ugandához kötődő – menekültet fogadott be.

A még kidolgozás alatt álló fejlesztési programokkal Magyarország a migráció kezelésén túl tovább erősítheti a két ország közötti fejlesztési, gazdasági valamint oktatási kapcsolatokat.

Kép letöltése
Fotó: KKM

Dr. Dancs Ferenc a kétoldalú találkozókat követően felkereste a több tízezer főt befogadó Rwamwanja menekülttelepet, ahol a helyi civil szervezet képviselőivel és a tábor vezetésével történő konzultációt követően felmérte a helyi igényeket, a magyar támogatás lehetséges eszközeit és oktatási ajándékcsomagot osztott ki az ott élő gyerekek számára.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

Menü

Főoldal

Nemzetközi fejlesztési együttműködés

Nemzetközi humanitárius segítségnyújtás

Globális célok, Agenda2030

Éves beszámolók Magyarország nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási tevékenységéről

Dokumentumtár

Navigáció