„Egy év sem lenne elég arra, hogy minden fontos ügyre felhívjuk a figyelmet.” Sena Dagadu jószolgálati nagykövet interjúban mesélt a Fejlesztés Európai Évének fontosságáról, valamint személyes tapasztalatairól, elhivatottságáról is.

„Idén tavasszal kaptam egy e-mailt, amelyben felkértek, hogy legyek a fejlesztés évének jószolgálati nagykövete. Az első gondolatom ugyanaz volt, ami bármelyik átlagembernek, amikor ezt meghallja: Mi ez? Miről szól? Mit tudok ehhez hozzátenni? Aztán részletesebben tájékozódhattam a projektről, a hozzá kapcsolódó programokról és lehetőségekről, és realizáltam, hogy annyi mindenről lehet beszélni, annyi minden belevág a fejlesztés témakörébe, hogy egy év sem lenne elég arra, hogy minden fontos ügyre felhívjuk a figyelmet. Ez egy elképesztően izgalmas célkitűzés, és szeretném, ha a közreműködésemmel nagyon sokan hallanának róla, és ezáltal be tudnának kapcsolódni a programokba.”


A magazinnak adott interjúban ismertette a Fejlesztés Európai Évének céljait, s a nemzetközi fejlesztési együttműködések fontosságát kiemelendő mesélt az Afrikáért Alapítvány egyik projektjéről is.


„Az Afrikáért Alapítvány Vízibility projektje a „Tiszta vízzel a kongói gyerekek jövőjéért!” szlogennel fut. Itt, Európában nem is tudjuk, hogy mekkora kincs a tiszta ivóvíz, sokan el sem tudják képzelni, hogy vannak olyan helyek a világon, ahol nem természetes az, hogy iható víz folyik a csapból. Ahol felnőttem, ott sajnos ez a helyzet: a szegénység, az alacsony életszínvonal, az egészségügyi problémák egyik legfőbb oka a tiszta víz hiánya és rossz higiénés körülmények. Ehhez is kapcsolódik a Vízibility kampány, amely a víz létfontosságára kívánja felhívni a figyelmet, és arra, hogy a magyar szervezetek milyen módon segítenek a vízhez kapcsolódó problémák megoldásában.”


A teljes interjút, s az ahhoz kapcsolódó videót az InStyle magazin oldalán tudják megtekinteni.