A Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Főosztálya államigazgatáson belüli koordinációs szerepének megfelelően évente statisztikai jelentést készít az OECD DAC (OECD Fejlesztéstámogatási Bizottsága) részére a nemzetközi fejlesztési együttműködési (NEFE) és nemzetközi humanitárius segítségnyújtási tevékenységre vonatkozóan.

A statisztika az előző évi Hivatalos Fejlesztési Támogatások (ODA) volumenét hivatott kimutatni a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) arányában, vagyis azt, hogy Magyarország az adott évben bruttó nemzeti jövedelmének  hány százalékát fordította ODA-ra.

Magyarország megfigyelőként van jelen a DAC munkájában és önkéntesen készít jelentést a DAC számára a Hivatalos Fejlesztési Támogatásról, ugyanakkor folyamatosan igyekszik fejleszteni jelentési gyakorlatát és tevékenységének transzparenciáját. 2014-ben először tevékenység szintű jelentést készített, mely adatok a bilaterálisan nyújtott ODA tekintetében elérhetőek az OECD statisztikai honlapján is. (https://stats.oecd.org/) A tevékenység szintű jelentést tartalmazzák az éves beszámolók is, alább pedig megtekinthetőek az összesített adatok. Amennyiben segítségre van szüksége az adatok eléréséhez, illetve kérdés esetén forduljon bizalommal a Főosztály munkatársaihoz a NQeckrOqazdpbdHg6YZcWizbmVmZWZvQG1mYS5nb3YuaHU= e-mail címen.

A korábbi évek DAC statisztikai jelentései:

Statisztika a 2012. évről

Statisztika a 2013. évről

Statisztika a 2014. évről